Snažne mašine do 23,3 m³/min (825 cfm)

Pomagači koji se ne boje ekstrema i spremni su za budućnost

Naši mobilni građevinski kompresori u klasi 10 do 20 kubnih metara bez problema se nose s temperaturama okoline od +50 °C, a mogu se opremiti i za primenu na hladnoći, na temperaturama ispod -10 °C. Budući da su opremljeni najmodernijim upravljačkim sistemima uređaja i motora, takođe su i izuzetno štedljivi – to je dobro i za okolinu, i za vas.

 • Maksimalni pritisci do 14 bara
 • Opcija: priprema komprimovanog vazduha
 • Opcija: upravljanje postrojenjem (Fleet Management) putem sistema GPS

Prednosti za vas

 • Najviši nivo dostupnosti i efikasnosti:
  Upravljački sistem SIGMA CONTROL MOBIL, odn. SIGMA CONTROL SMART, pristupanjem elektronskom upravljanju motora optimizuje raspoloživost komprimovanog vazduha i potrošnju goriva.
 • Ekološka prihvatljivost i spremnost za budući razvoj:
  “Low Emission Zone MOBILAIR” za vas znači sljedeće: minimalne količine emisije štetnih gasova, u skladu sa strogom evropskom normom emisije ispusnih gasova IV (M125 i M171).
 • Intuitivan koncept rukovanja uz samo tri dugmeta:
  U kompaniji KAESER velika se važnost pridaje lako razumljivim upravljačkim elementima. Tako ćete izbeći skupe zastoje zbog vremena potrebnog za uhodavanje.
Profitabilnost zahvaljujući niskim troškovima životnog ciklusa
Troškovi životnog ciklusa

Naš sistemski pristup dugotrajnoj rentabilnosti: najrobusnije komponente, najjednostavnije rukovanje i održavanje efikasnosti  i karakteristike vazduha već danas usklađuje sa budućim zahtevima.

 

pravljanje kompresorima za budućnost

SIGMA CONTROL MOBIL

Upravljački sustav SIGMA CONTROL MOBIL pristupanjem elektroničkom upravljanju motorom optimizira raspoloživost komprimiranog zraka i učinkovitost potrošnje goriva. Otporan je na udarce i vibracije i usklađen s vrstom električne zaštite IP 65.
Pored nadzora rada, brine se i za preciznu dijagnostiku sustava.

Jednostavno rukovanje štedi vrijeme

Zahvaljujući intuitivnom navođenju kroz rukovanje postrojenjem se može jednostavno upravljati pomoću samo tri tipke.
Ako je ti potrebno, nadzorna automatika može samostalno isključiti kompresor. 

Precizno podešavanje tlaka štedi gorivo

Tlak postrojenja može se uz preciznost do 0,1 bara postaviti izravno na zaslonu sustava SIGMA CONTROL MOBIL pomoću tipki sa strelicama.
Pored veće fleksibilnosti tijekom upotrebe, to u kombinaciji s elektroničkom regulacijom rasteretnog ventila i naročito u području djelomičnog opterećenja donosi značajne uštede goriva.

Model M125 donosi novi razinu varijabilnosti u proizvodnji tlaka!

Zahvaljujući bezstupanjskoj regulaciji tlaka, isti uređaj može uvijek raditi u rasponu od 6 do 14 bara.
Kompresor je sa svojih 7 bara uz 11,5 m³/min idealan za opskrbu čekića, s postavkom 10 bara za pjeskarenje, s 12 bara uz 10,7 m³/min za upuhivanje kabela, a s 14 bara uz 9,7 m³/min za zadatke bušenja.

M125 može se bez zapreka upotrebljavati u ekološkim zonama zahvaljujući motoru Deutz s niskom razinom ispušnih plinova i certifikatom stupnja emisije ispušnih plinova IV (Tier 4). Sa serijski ugrađenim filtrom dizelskih čestica zadovoljava i odredbe strogog švicarskog zakona o održavanju čistoće zraka.

Za jednostavno i intuitivno rukovanje uređajem zaslužan je upravljački sustav SIGMA CONTROL MOBIL. Upravljački sustav uređaja pruža i pregled nad podacima o radu i prikazuje poruke o predstojećim održavanjima.

Informacije u stvarnom vremenu putem sustava GPS

MOBILAIR – upravljanje flotom

Opcijski GPS/GSM modem (serijski na modelu M500-2) koji je neupadljivo integriran u uređaj operateru može pružati informacije o tehničkom stanju njegovog uređaja. U slučaju smetnje sustav aktivno šalje poruku s dijagnozom pogrešaka.
Osim uvijek ažuriranog broja radnih sati i određivanja lokacije, sustav pomaže i pri analizi iskoristivosti postrojenja i planiranju održavanja.

Tehničke podatke i podatke o dostupnosti možete pronaći u sljedećem letku:

Tablični prikaz modela MOBILAIR – letak (PDF, 594 KB)