Adsorber s aktivnim ugljem

Adsorber s aktivnim ugljenom

Najbolji kvalitet vazduha za kontinuirani rad

Adsorberi s aktivnim ugljem, Kaeser serije ACT, pouzdano uklanjaju uljne pare i mirise. Instaliraju se iza komponenti za sušenje komprimovanog vazduha i predfiltriranje i što se preostalog ulja tiče, omogućavaju postizanje kvaliteta  klase 1 prema standardu ISO 8573-1.  Na taj načian se štite i najosjetljiviji proizvodni procesi.

Velike količine visokokvalitetnog aktivnog ugllja i trajno niski gubici pritiska čine ih posebno ekonomičnim. Mogu izdržati do 12.000 radnih sati kompresora bez zamene aktivnog uglja. Indikator količine ulja ukazuje na eventualne smetnje u radu.

 • Sadržaj ostataka ulja je u koncentracionom opsegu: 0 – 0,01 mg/m³
 • Zapreminski protok: 1,17 – 154,5 m³/min
 • Maksimalni radni pritisak 10 bara / 16 bara, a opciono i 48 bara

Prednosti za vas

 • Značajno niže vrednosti od granične vrednosti za klasu 1:
  Preostalo ulje u koncentraciji od 0,01 mg/m³ dovoljno je za svrstavanje komprimovanog vazduha u klasu 1 prema standardu ISO 8573-1. Adsorberi Kaeser ACT daju vrednosti preostalog ulja koje su značajno niže od toga. To znači da je zagarantovano dosledno pridržavanje graničnih vrednosti.
 • Niski troškovi održavanja:
  Adsorberi Kaeser ACT zahvaljujući velikodušnom dimenzionisanju i optimalnom protoku kroz visokokvalitetni aktivni ugalj omogućavaju postizanje posebno dugačkih intervala zamene. Montirani su na robustan čelični okvir koji im pruža zaštitu.
 • Minimalni gubitak pritiska:
  Veliki poprečni presjeci ulaznih i izlaznih otvora zaslužni su za trajno nizak diferencijalni pritisak, čime se povećava ekonomičnost.

Idealan dodatak: filter komprimovanog vazduha kompanije KAESER

Adsorber s aktivnim ugljem kompanije Kaeser Kompressoren

Adsorberi s aktivnim ugljem ACT uviek moraju biti opremljeni filterima Kaeser. Kad se instaliraju kao predfilteri i naknadni filteri, oni osiguravaju maksimalni vek trajanja aktivnog uglja i drže ugljenu prašinu podalje od komprimovanog vazduha, i to uz vrlo male gubitke pritiska.