Membranski sušači

Membranski sušač KMM bez predfiltera

Inovativni kompaktni uređaji za veću efikasnost i sigurnost

Posebni koncept protoka za trajno efikasno sušenje odlikuje Kaeser modul membrane (KMM), kao i novorazvijeni, hermetički zatvoreni spiralni namotaj visokoefikasnih membrana od šupljih vlakana.

Za KMM sušače nikakav problem ne predstavljaju čak ni tačka rose na negativnim temperaturama u najmanjim prostorima! Osim toga, oni svoje prednosti pokazuju kad nema dostupnih izvora energije, ali i kao i završni sušači u prostorima gdje postoji opasnost od smrzavanja.

 • Zapreminski protok od 0,04 do 3,97 m³/min
 • Tačke rose od +10 °C do -40 °C (relativno spuštanje u odnosu na ulazno stanje do 90 °C)
 • U opciji su dostupni modeli s ekonomičnim zaustavnim ventilom vazduha za čišćenje

Prednosti za vas

 • Inteligentna konstrukcija membrane:
  Spiralni raspored posebno finih vlakana membrana kompanije Kaeser stvara veću spojnu površinu uz minimalni prostor. A zahvaljujući efikasnom odvodu molekula vode prema unutra, spoljne  spore membrane uviek su spremne za prihvat (“koncept Flow”).
 • Najveća sigurnost u radu:
  Svi radni delovi KMM sušača smešteni su u stabilno kućište. Mikrofilteri Kaeser priključeni ispred uređaja, pouzdano štite module membrane od štetnog prodora prljavštine, aerosola i ulja.
 • Posebna efikasnost:
  Gubici vazduha minimizuju se zahvaljujući mlaznici za vazduh za čišćenje s definisanim presekom otvora. Zaustavni ventil vazduha za čišćenje (opcija) značajno povećava ekonomičnost sušača u stanju mirovanja.
Idealan dodatak: Sistemi za održavanje pritiska DHS
Sistemi za održavanje pritiska

Ujednačen protok vazduha bez oscilacija od presudne je važnosti za sistem za pripremu, naročito prilikom ponovnog pokretanja kompresora.