O NAMA:

BPP Group je ovlašćeni distributer Kaeser Kompressoren za Srbiju.


Kaeser Kompressoren nudi proizvode, usluge i kompletna rešenja za proizvodnju, obradu i isporuku energije u obliku komprimovanog vazduha.
Najveći prioritet u organizaciji naše firme predstavlja kvalitet. Uspeh našeg poslovanja se temelji na kvalitetu naših proizvoda i usluga.

Servisna mreža i usluge dostupne su korisnicima 24h, 7 dana u nedelji, 365 dana godišnje.
Ugrađujući samo originalne Kaeser rezervne delove i potrošni materijal, produžavamo radni vek kompresora i smanjujemo mogućnost nastanka kvara na minimum. Stabilna i pouzdana isporuka komprimovanog vazduha u Vašoj fabrici obezbeđuje se redovnim servisiranjem opreme  (u servisnim intervalima propisanim od strane proizvođača).
Bilo da se radi o A, B, C, D servisnom intervalu ili o vanrednoj intervenciji, zamene nekog dela, budite sigurni da ćete biti usluženi u najkraćem mogućem roku.

Naša ponuda obuhvata: 

  • Dobro obučen tim sa dugogodišnjim iskustvom
  • Treninge i obuku korisnika i potencijalnih kupaca
  • Kompletnu tehničku dokumentaciju za svaki kompresor posebno
  • Instrumente za merenje realnih potreba korisnika za komprimovanim vazduhom
  • Statističke podatke i iskustva iz dugogodišnjeg rada
  • Podršku kompanije KAESER KOMPRESSOREN u svakom pogledu

KAKO JE SVE POČELO…

Carl Kaeser osnovao je 1919. pogon za proizvodnju mašina. Od tada se kompanija KAESER razvila u svetski uspešnog proizvođača kompresora i sistema komprimovanog vazduha – i ostala je verna svojim korenima.

 
Kolevka svetske kompanije KAESER smeštena je u gradu Coburg, Hahnweg.

1919. – Carl Kaeser stariji osnovao je kompaniju KAESER.

Carl Kaeser stariji osnovao je 27. juna 1919. u Coburgu kompaniju kao pogon za proizvodnju mašina. Poslovanje je najpre obuhvatalo proizvodnju rezervnih delova za motorna vozila i motore, posebno zupčanike, a kasnije i posebnih mašina za industriju stakla. U nekoliko godina broj radnika kompanije povećava se na 150.

 

1948. – kompanija proizvodi svoj prvi klipni kompresor.

Kao posledica podele Nemačke nakon Drugog svetskog rata kompanija KAESER izgubila je većim delom svoje dotadašnje tržište u Thüringenu i prisiljena je orijentisati se na nova tržišta na jugu i zapadu Nemačke. U posleratnoj ekonomiji ukazala se potreba za kompresorima, a budući da su u kompaniji KAESER imali stručnih znanja (Know-how) o proizvodnji motora, to je dovelo do odluke da se u budući proizvodni program uvedu kompresori.

 

Prvi klipni kompresor kompanije KAESER napustio je proizvodni pogon 1948. Sledećih godina razvija se kompletni program proizvodnje klipnih kompresora do 60 kW.

1973. – kompanija KAESER proizvodi svoj prvi vijčani kompresor.

Carl Kaeser mlađi, sin osnivača kompanije , inicijator je sledeće strategijske orijentacije kompanije : razvoj vijčanih kompresora. Srce vijčanih kompresora kompanije KAESER čini blok vijčanog kompresora iz vlastite proizvodnje, s novim profilom rotora – sistemom SIGMA PROFIL. Proizvodnja vijčanih kompresora pokreće se 1973. Sledećih godina kompanija KAESER KOMPRESSOREN razvija se u međunarodno vodećeg proizvođača vijčanih kompresora.

 

1978. – kompanija KAESER čini prvi korak prema internacionalizaciji.

Otvaranjem prve kompanije ćerke u Švajcarskoj počinje stvaranje prodajne i servisne organizacije kompanije KAESER KOMPRESSOREN.

1982. – kompanija KAESER pokreće program MOBILAIR.

 

Nakon preuzimanja francuskog proizvođača kompresora Compresseurs Bernard, kompanija KAESER razvija “Mobilair”, program mobilnih vijčanih kompresora za građevinsku industriju. Mobilni građevinski kompresori proizvode se u Lyonu u Francuskoj.

1985. – Thomas Kaeser, unuk osnivača kompanija , postaje generalni direktor kompanija .

Najpre sa svojim ocem, a od 2009. preuzima odgovornost za razvoj kompanije na vodećem položaju. Posebno je zaslužan za podsticanje procesa internacionalizacije koji je započeo krajem sedamdesetih godina.

1991. – kompanija KAESER razvija klipnu rotacionu duvaljku OMEGA.

 

Kompanija KAESER preuzima kompaniju Kompressorenwerke u Geri, jednog od najstarijih nemačkih proizvođača kompresora i razvija program proizvodnje klipnih rotacijonih duvaljki OMEGA čija proizvodnja počinje 1993. u Geri.

1994. – kompanija KAESER razvija rashladni sušač SECOTEC.

Sa sušačem SEOCTEC kompanija KAESER razvija kompletni program štedljivih rashladnih sušača. Najmodernija proizvodnja rashladnih sušača počinje 1994. u Geri.

1998. – kompanija KAESER razvija upravljački sistem SIGMA CONTROL.

KAESER stavlja revolucionarni upravljački sistem kompresora SIGMA CONTROL na tržište. Upravljački sistem, razvijen u sklopu kompanije, temelji se na tehnologiji industrijskih računara, smanjuje troškove životnog ciklusa proizvoda i povećava raspoloživost postrojenja. U vijčane kompresore kompanije KAESER ugrađuje se od 1998.

2001. – kompanija KAESER razvija sistem SIGMA AIR MANAGER.

 

Nakon uspješnog uvođenja sistema SIGMA CONTROL kompanija KAESER KOMPRESSOREN provodi “kompjuterizaciju” kompletne stanice za komprimovani vazduh: Inovativni sistem za upravljanje komprimovanim vazduhom SIGMA AIR MANAGER obuhvata mogućnosti moderne industrijske računarske i internetske tehnologije u tehnici komprimovanog vazduha. Na taj se način još jednom ostvaruje veća pouzdanost, efikasnost i transparentnost troškova.

2002. – kompanija KAESER otvara drugi pogon za građevinske kompresore.

U proleće počinje s radom novi proizvodni pogon za građevinske kompresore ( pogon “MOBILAIR”) u Coburg-u. Tako kompanija KAESER raspolaže još jednim pogonom za proizvodnju građevinskih kompresora koji je opremljen najmodernijom tehnologijom.

Pogon Gera slavi 125 godina postojanja. Heinrich Leo osnovao je 1877. radionicu s livnicom, i bravarsku radionicu i već je 1890. kao prva nemačka kompanija započeo s proizvodnjom kompresora. Do 1945. kompanija Leo-Kompressoren razvila se u tada vodećeg proizvođača u Nemačkoj sa 70 % tržišnog udela.

2004. – kompanija KAESER otvara nove centre za razvoj i distribuciju proizvoda.

Početkom godine kompanija otvara novi proizvodno-razvojni centar na lokaciji u Coburgu. Razvojnim inženjerima pružaju se optimalni radni uslovi. “Naš je cilj”, prema rečima direktora kompanija Thomasa Kaesera na otvaranju, “na tržište brzo izbaciti još veći broj inovativnih proizvoda za kupce.”

KAESER KOMPRESSOREN u okvirima kompanije revolucionira svoju logistiku. Jezgro inovativnog sistema čine potpuno automatsko visokoregalno skladište i novi distributivni centar. Time nije ostvaren samo značajan preduslov za dalji rast proizvodnje. Kompanija KAESER računa na besprekornu proizvodnju, povećanje pouzdanosti isporuke, a time i na zadovoljstvo kupaca.

2008. – kompanija KAESER preuzima limarski pogon u Sonnenfeldu.

Početkom godine počinje proizvodnja u Sonnenfeldu. U tom pogonu oko 100 radnika proizvodi limene delove za oplatu vijčanih kompresora.

2009. – stariji partner Carl Kaeser mlađi umire u julu u 95-oj godini.

Ovaj je vizionar doživeo razvoj kompanija u globalnog igrača za koji je upravo on utabao put svojim idejama.

2012. – Thomas Kaeser prima državno odlikovanj za poseban doprinos gospodarstvu Bavarske.

 
 

2013. – kompanija KAESER postaje evropsko deoničarsko društvo.

April. Novorazvijeni energetski efikasan sušač SECOTEC TF 340, zahvaljujući izvanrednoj i naprednoj tehnologiji, ušao je u krug finalista za renomiranu nagradu za inovacije na sajmu u Hannoveru, Hermes Award. Novi sušač, zahvaljujući inovativnom sistemu rezervoara, štedi do 70 % više energije u poređenju sa standardnim sušačima.

Septembar: Na proizvodnoj lokaciji Gera postavlja se kamen temeljac za novi istraživačko razvojni centar. Inovativnost igra važnu ulogu. Zbog neprestanog ulaganja u razvoj kompanija KAESER KOMPRESSOREN nije vodeća samo u području tehnologije sušenja komprimovanog vazduha.

Novembar: prelaskom u SE, evropsko deoničko društvo “Societas Europa”, kompanija KAESER KOMPRESSOREN orijentišre se na međunarodni razvoj. Porodična kompanija s jakim nemačkim korenima raširila se širom svijeta, ali u svakom pogledu pruža kvalitet Made in Germany. Upravu čine dipl. inž. ekonom. Thomas Kaeser i dipl. inž. ekonom. Tina-Maria Vlantoussi-Kaeser.

2014. – proizvodi kompanije KAESER postavljaju nove standarde.

April: na lokaciji Gera slavi se završetak konstrukcije novog centra za istraživanje i razvoj.

Maj: KAESER postaje Smart Factory, a budućnost poprima oblik postavljanjem kamena temeljca za dve nove proizvodne hale na lokaciji Coburg. 

Jun: Inovativni sušač SECOTEC u SAD-u odlikovan je nagradom Gold Award za najbolji proizvod.

Septembar: Među naučnike iz cijele Evrope ubrajaju se i osobe kojima je to prvo radno mjesto. Kompanija KAESER otvorila je 20 dodatnih mesta za naučnike iz drugih zemalja.

Inovativne vijčane duvaljke kompanije KAESER ostvaruju znatnu uštedu troškova energije, a nadređeni upravljački sistem SIGMA AIR MANAGER 4.0 podiže upravljanje sistemima komprimovanog vazduha na viši nivo.

2015. – izgradnja u Coburgu

April: Koncept Industrie 4.0 predstavlja se prvi put na sajmu u Hannoveru, uz učestvovanje kompanije KAESER kao predvodnika.

Septembar: Nekadašnji hostel u četvrti Ketschendorf grada Coburga pretvara se u stambenu zgradu za naučnike iz celog sveta. U septembru se ponovno postavlja kamen temeljac u Coburgu. Ovog puta za istraživački i inovacioni centar u kome će mnoge inovacije ugledati svetlo dana.

Oktobar: Gradnja se nastavlja i na drugom mestu. U novim proizvodnim halama slavi se postavljanje krova.

2016.– nagrada kompaniji KAESER za dostignića na području obrazovanja

Septembar: Ponovno se povećava broj mjesta za naučnike. Radi podsicanja integracije i delovanja protiv nedostatka stručnog osoblja, kompanija KAESER otvara 20 novih mesta za mlade naučnike izbeglice. 

Decembar: Kao priznanje za izvanredna dostignuća u području obrazovankja kompanija KAESER odlikovana je državnom nagradom Ausbildungs-Ass. 

Broj zaposlenih širom sveta porastao je na 5500.

2017. – rasadnik inovacija KAESER

April: Hannoverski sajam posetili su visoki državni funkcioneri: Njemačka kancelarka Angela Merkel posetila je kompaniju KAESER KOMPRESSOREN i pohvalila koncept digitalizacije i strategiju Industrie 4.0. U Hannoveru je takođe prvi put predstavljen paket usluga KAESER SIGMA SMART AIR. Prvi paket usluga koji pruža mogućnost predvidljivog održavanja. 

Septembar: Dovršen je novi istraživački i inovativni centar i prvi zaposleni počinju s radom. 

Kompanija KAESER zapošljava više od 6000  ljudi širom sveta.