Pozovite nas

(+381) 11 3820 295

Pozovite nas
Pošaljite e-mail

info@kompresorisrbija.rs

Pošaljite e-mail
Kontakti

Rgeneracija toplote -uštedite do 96 % energije!

Vijčani kompresor pretvara 100 % primljene energije u toplotu. Do 96 % te energije može se povratiti.

Moderni vijčani kompresori u potpuno zatvorenoj izvedbi naročito su pogodni za regeneraciju toplote. To važi kako za uljne kompresorei, tako i za bezuljne zadihtovane kompresore.

 
Regeneracija toplote kod vijčanih kompresora.

Prednosti za vas

 • Smanjivanje troškova energije:
  do 80 % troškova životnog ciklusa otpada na troškove energije. Zahvaljujući regeneraciji toplote ti se troškovi značajno smanjuju.
 • Smanjivanje emisija CO2:
  zahvaljujući regeneraciji toplote emisija CO2 vaše kompanije smanjuje se jer se energija efikasnije koristi.
 

Korišćenje toplog vazduha

Do 96 % otpadne toplote iz kompresora može se iskoristiti kao topao vazduh za npr. grejanje prostora ili procesno grejanje.

Podatke o uštedama koje se mogu postići putem regeberacije toplote iz toplog vazduha u poređenju s lož uljem ili zemnim gasom možete pronaći u brošuri s temom Regeneracija toplote .

Pomoću našeg kalkulatora regeneracije toplote možete interaktivno izračunati iskoristivu količinu toplote vijčanog kompresora. Prelazak na kalkulator.

 

Zagrevanje industrijske ili sanitarne vode

Pomoću toplog otpadnog vazduha i putem izmjenjivača toplote možete zagrejati vodu na 70 °C (više temperature na upit). Time se ostvaruje povrat do 76 % energije. Zagrejana voda može se koristiti u proizvodnom procesu, u vašem sistemu grejanja ili kao sanitarna voda.

 

Sistem pločastog izmjenjivača toplote PTG

Pločasti izmjenjivači toplote

Vijčani kompresori od serije SM (od 5,5 kW) mogu se opremiti sistemima PTG. Zavisno od veličine postrojenja, sistem PTG ugrađuje se u sam kompresor ili se instalira kao spoljna jedinica.

 

Područja primjene

 • Napajanje u centralnim grejanjima
 • Praonice
 • Galvanizacija
 • Opšta procesna toplota
 • Voda za čišćenje u prehrambenoj industriji
 • Zagrevanje bazena
 • Topla voda za tuševe i kupatila
 

Cevni izmjenjivač toplote

Cevni izmjenjivač toplote

Za vodom hlađena postrojenja dostupni su, zavisno od postojećeg kvaliteta vode, integrisani pločasti ili cevni izmjenjivači toplote. Naši stručnjaci za komprimovani vazduh daće vam savet o odabiru prave izvedbe za vašu konkretnu primjenu.

 

Podatke o uštedama koje se mogu postići putem zagrevanja vode u u poređenju s lož uljem ili zemnim gasom možete pronaći u brošuri s temom Regeneracija toplote .

Putem našeg kalkulatora regeneracije toplote možete interaktivno izračunati iskoristivu količinu toplote vijčanog kompresora. Prelazak na kalkulator.